Za uporabnike

Voda je življenje

VODA JE ŽIVLJENJE, VODA JE KRISTAL, VODA JE SPOMIN IN ENERGIJA, JE OSNOVA ZA DOBRO POČUTJE IN JE VELIKA ŽIVLJENJSKA SKRIVNOST.

Skrivnost življenja je v tem, da pravilno prehranjujemo celice, ter da jim omogočimo odplakovanje vseh odpadkov in strupov. Če hranljive snovi skupaj z vodo ne morejo prodreti v celice zaradi previsoke površinske napetosti vode, potem celice dehidrirajo, se zastrupijo z lastnimi odpadki in umrejo. Da lahko sprejmejo potrebne hranljive snovi, so celice v neprestanem stiku z vodo. Čim manjša je površinska napetost vode, tem lažje ta prodira v celice, jih hrani in odplakuje odpadke.
Celice je nesmrtna, poškoduje jo samo tekočina, v kateri celica plava. Če se tekočina obnovi v pravilnih intervalih in celica dobi, kar potrebuje za svoje prehranjevanje, vemo, da se bo življenje nadaljevalo v neskončnost.
Dr. Alexis Carrell, Nobelov nagrajenec

Voda je osnova človeka. Iz nje je nastalo vse, kar je na tem planetu. Človek je sestavljen iz petdesetih trilijonov celic in vse se oskrbujejo z vodo. Mladostniki in odrasel človek naj bi popili 1,30 litra vode na dan plus ostala hrana, ki vsebuje vodo. Starejši nad 65 let, pa 1,50 litra vode. Otroci do 15 let 0,80 do 1,30 litra vode na dan, dojenčki pa od 400 do 600 ml žive vode na dan. Nosečnice in doječe matere od 1,50 litra do1,70 litra vode na dan.

Z leti pride do oslabljenega občutka žeje, zato je potrebna večja pozornost za zadovoljiv vnos vode. Vsaka dehidracija upočasni telesni metabolizem. Pomanjkanje vode povzroča telesno utrujenost, boleče sklepe in bolečine hrbta. Pomanjkanje vode škodi kratkoročnemu spominu, otežuje logično razmišljanje in zmanjšuje koncentracijo in če bi osebe z visokim krvnim tlakom postopoma povečevale vnos žive vode in tako proizvedle več urina, jim ne bi bilo treba več jemati diuretikov, izginila bi tudi zabuhlost ali oteklost, klasični simptom hipertenzije. Tekočina, ki se zadržuje v telesu in je polna toksinov, pa bi se s pomočjo večjih količin vode izločila.

Brez vode ni življenja. Naše telo je sestavljeno iz 65 odstotkov vode, kar je osnova našemu zdravju, počutju in življenju.

Voda transportira hranljive snovi skozi organizem, ter na poseben način uravnava telesne funkcije in delovanje organov in celega organizma. Prav tako uravnava našo temperaturo.

Naravna čista voda postaja vedno težje dosegljiva dobrina, zato potrebo po tekočini vse pogosteje prepuščamo sokovom, gaziranim pijačam ter vodam iz steklenice. Z izgubljanjem tekočine se prične proces strjevanja naše krvi in to že pri pičlih 2% izgube. Če izgubimo 4% naše tekočine se pojavijo glavoboli ter mišična utrujenost, pri 5% pa že nastopi nezavest in krči. Ob izgubi 10% ali več izgubimo bitko za življenje. Pomanjkanje vode se najprej pokaže na naši koži - ki je glavni zbiratelj vode. Voda našo kožo ohranja elastično in mlado.

Koliko vode potrebuje naše telo: vsak dan zaradi dihanja, znojenja izločimo okoli 3 litre tekočine, zato jo moramo vsaj toliko tudi nadoknaditi. Najboljše je, da pijemo čisto vodo brez dodanih sladkorjev in dodatkov, ki po nepotrebnem obremenjujejo naše telo.

Ali pijemo dovolj vode: znanstvene raziskave so pokazale da nikakor ne pijemo dovolj. Po raziskavi 73% ljudi spije okoli 1,5 litra tekočine na dan, 25% celo manj kot liter na dan. Znanstveniki to pripisujejo hitremu tempu življenja in stresu. Zaradi česar na vodo enostavno pozabljamo. Pa tudi znanstveno je dokazano, da signal za žejo zaradi genskih značilnosti posameznika potrebuje veliko dlje časa od signala za lakoto. In signal za žejo z leti celo podaljšuje svoj zamik. Zato se ne zanašajte na žejo temveč pijte tudi, ko ne čutite žeje.

Pijte vodo iz pipe saj le ta ne vsebuje škodljivih prionov, ki se nahajajo v plastični embalaži. In ne pozabite se izogibati soli, saj boste z večjim vnosom soli potrebovali spiti toliko več tekočine. Tudi naravna mineralna voda ni slaba, vendar poglejte da ima čim nižje vrednosti natrija.